Hírek

A Pozitron Diagnosztika Központ akkreditált továbbképzésének előadásai

2016. november 29., kedd

2016. november 11-én a Pozitron Diagnosztika Központ akkreditált továbbképzést tartott a Magyar Pszichofarmakológusok Társaságának partneri közreműködésével.

A továbbképzés célja a pszichiátria és a szomatikus orvoslás kapcsolatainak feltárása. A továbbképzés elsődleges célcsoportjai a belgyógyászat, házi orvostan, igazságügyi pszichiátria, kardiológia, pszichiátria és radiológia volt.

A rendezvény telt házzal zárult, melynek sikerét alátámasztja Dr. Faludi Gábor professzor, a Magyar Pszichofarmakológusok Társasága elnökének gratulációja is.

A továbbképzés előadásainak PPT anyagait erre a linkre kattintva érhetik el és tölthetik le.

Perényi András (1949–2016) emlékére

2016. november 4., péntek

Idén áprilisban a szokásos hétvégi telefonbeszélgetések alkalmával közölte András, hogy napokkal azelőtt tudta meg, hónapjai vannak hátra. Sajnos igaza lett, a megkezdett lelki és fizikai küzdelem ellenére betegsége könyörtelenül, rövid idő alatt Melbourne-ben 2016. augusztus 1-jén legyőzte.

A pszichiátria és a szomatikus orvoslás kapcsolatai

2016. május 1., vasárnap

A Pozitron – Diagnosztika Központ a Magyar Pszichofarmakológusok Társaságának partneri közreműködésével A pszichiátria és a szomatikus orvoslás kapcsolatai címmel tanfolyamot szervez, amelyre tisztelettel meghívja Önt és munkatársait.

HelyszínPozitron – Diagnosztika Központ1117 Budapest, Hunyadi J. út 9.Időpont2016. november 11.Program10.00    A PET működése és alkalmazási területei – Dr. Lengyel Zsolt PhD, főorvos10.45    A PET szerepe a gyógyszerfejlesztésben – Dr. Berecz Roland PhD11.30    A Cardio-CT helye a kardiológiai diagnosztikában – Dr. Kerecsen Gábor Ph.D, főorvos12.15    PET és Cardio-CT helyszíni bemutatása – Dr. Lengyel Zsolt Ph.D, Dr. Kerecsen Gábor Ph.D12.45    Büfé ebéd13.15.    Biomarkerek a diagnosztikai és terápiás folyamatokban – Dr. Péter László Ph.D, főorvos13.45.    A pszichiátriai és kardiológiai betegségek komorbiditása és közös rizikó faktorai – Dr. Sidó Zoltán PhD főorvos14.30.    Pszichofarmakológiai és kardiológiai komedikáció gyakorlati vonatkozásai – Dr. Kovács Gábor főorvos15.15.    Diszkusszió A rendezvény akkreditálásra került: 14 kreditpont (célcsoport: belgyógyászat, háziorvostan, igazságügyi pszichiátria, kardiológia, pszichiátria, radiológia)A részvétel 50 fő részére lehetséges, a jelentkezés sorrendjében. Jelentkezési határidő: 2016. november 4.Regisztrálás az OFTEX honlapon, kódszám: SE-TK/2016.II/00121A tanfolyam ingyenes. Parkolást biztosítunk.

Faludi-Depresszió Profil

2015. május 12., kedd

A Faludi-Depresszió Profil 102 kérdésből álló pszichometriai eszköz, mely a depresszióval járó hangulati tünetekre fókuszál (10 mániás/hipomániás tünetet is beleértve), 10 tüneti alskálával. Szemben a depressziót mérő többi eszközzel, melyek egy szempontból vizsgálják a tüneteket, egyetlen összpontszámot adva, a Faludi-profil a tíz alskála értékei alapján olyan depresszió profilt képez, melyen azonosítható a 10 tünetcsoport jelenléte és relatív súlyossága. Lehetővé teszi a depresszió szubtipizálását és az adott klinikai kép hátterében álló neurokémiai és neuroanatómiai eltérések hipotetikus azonosítását, és ennek alapján támpontokat nyújt a finom, testreszabott farmakológiai kezelés megválasztásában.

A Faludi-Depresszió Profilt itt nézheti meg: www.psychprofile.eu

A pszichiátria és más orvosi szakmák együttműködése a diagnosztikában és terápiában

2015. január 26., hétfő

A Pozitron – Diagnosztika Központ a Magyar Pszichofarmakológusok Társaságának partneri közreműködésével konferenciát rendez.

A Magyar Pszichofarmakológusok Társaságának tudományos ülése

2015. január 2., péntek

2015. április 18., 10.00

Budapest, Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömb

Pályázat Dr. Schaffer Károly Emlékére

2014. március 4., kedd

A Dr. Schaffer Károly Emlékére létesített Alapítvány pályázatot hirdet neurológus/pszichiátriai szakképesítéssel rendelkező, 35 évet be nem töltött orvosok számára, akik a tudomány területén az elmúlt 5 évben elismerésre méltó teljesítményt nyújtottak. Pályázni lehet PhD értekezéssel vagy tudományos közleményekkel.

Új tiszteletbeli tagok a Magyar Pszichofarmakológusok Társaságában

2012. november 9., péntek

A Magyar Pszichofarmakológusok Társasága vezetőségi javaslatra a taggyűlésen elfogadta Palkovits Miklós, valamint Borvendég János tiszteletbeli taggá választását, így a XV. Magyar Neuropszichofarmakológiai Kongresszus megnyitóján ünnepélyesen átadtuk a diplomákat.

Beszámoló a jubileumi XV. Magyar Neuropszichofarmakológiai kongresszusról

2012. október 18., csütörtök

A Magyar Neuropszichofarmakológusok Társaságának XV. jubileumi kongresszusa a hagyományoknak megfelelően 2012. októberében Tihanyban „Elvárások a neuropszichofarmakológiától: Miben van és miben nincs konszenzus?” címmel került megrendezésre a társaság vezetősége, Gaszner Péter és Faludi Gábor professzorok szervezésében. A kongresszuson három napon át számos tudományos előadás és poszter hangzott el, a szekciók témái igen széles területet öleltek fel.